17 September, 2009

27 Ramadhan 1430H


Bosan sungguh hari ini. Rase mcm nak tido je sepanjang hari...agar cepat mase berlalu..hehe.. Aku bangun takde la awal sangat, tak larat nak bangun sbb...ehem2...(syhh,rahsia perempuan) hehe... Bangun kemas beg segala..al-maklum la esok nak balik kampung kan, hoho...JB ieda nak balik nie. =) Tapi nga kemas2 nie tibe2 hati sayu ternampak yayang & spongebob....nak bwak mereka balik tapi....barang da byk...da tak tawu nak isi kt mane..nak peluk pon tak dapat sbb nak pegang beg lg...
Ciannye mereka... ;( tak lena tido ar aku nanti..huk2...

Petangnya kuar dengan roomate,TI..g Giant...bosan la dok umah...tatawu mau wtpe... g Giant pon tatawu gak nak beli ape... Aku ae belikan abah sekotak coklat...hadiah di Syawal mulia.abes tu nk beli baju takot abah tak berkenan nnt die tak mo pkai lak.. Utk mak da belikan tudung dan kerongsang.. Utk adik lak dah beli mercun ngan baju raya..tinggal abah je..tu yg beli coklat utk abah =) Harap abah suke..nnt ley la aku tumpang makan sekali! hik2...nakal sungguh puteri abah nie.. =p

Hajat di hati nak makan nasi ayam kt chicken rice shop, tp meals yg aku nak tu xley lak 'take away'..adoiyai, sengal yg amat...last2 aku beli jew nasi ayam Hainan faveret aku tu... Baru je nak tukar angin, rupanya kena gak mkn yg tu...pastu beli cheezy wedges sebelum balik.. Sampai umah jam 6..lmbat ag nak buka.. (puasa ke?) Persoalan yg terbiar sepi~~ =p

Tak sabar nak tunggu esok...nak balik..............

"balik kampung....o..o..o..balik kampung....!!!"





08 September, 2009

070909 ~ Penuh dugaan... ~

Agak cantik jugak tarikh hari ini...hari ini Nuzul Quran,bersamaan 17 Ramadhan, Selangor cuti. Tapi still tak bmakna jgk coz aku ade kelas ganti dari pukul 2.30 - 6.30ptg. Amek kau.. Huhu..dugaan....demi ilmu kita tak boleh merungut. =) Alkisah aku tak tawu pon sebenarnya puan nak buat kelas smpai jam 6.30..ingatkan sampai jam 4.30 jew... Dah la aku tak selesa ngan keadaan 'sekeliling' waktu tu... Adoiyaii... betul2 dugaan nie.. Tapi tak la sehebat dugaan yang menimpa sahabat karib aku di sebelah. Dia mengalami dugaan yang lebih hebat dr aku gara2 privilege card yang pernah kami daftar suatu ketika dulu di PAS. Mase tu kami baru je nak naik eskelator utk ke aras 2 dan bershopping2, tiba2 kami ditahan oleh seorang pemuda yang berwajah manis dan kata2 juga manis! Ia membuatkan kami terhenti langkah dan mengekorinya utk mendengar penjelasan ttg kad tersebut.Dia kate dengar je pon xpe!

*********

Akhirnya kami bersetuju utk mmbuat kad tersebut krn katanya, kalau tak mahu d teruskan tak ape.. Nama di form ditulis atas nama kawan baik aku tuh...aku sbg ahli 'menumpang' krn kattanya nak jimat form. RM30 diminta sebagai pendahuluan deposit...selebihnya boleh di bank in shj! Wah..sungguh tak kusangka cempedak menjadi nangka....Beberapa bulan telah berlalu, kami pula menyepikan diri dan juga melarikan diri dari panggilan mereka...walau bertalu2 tetap juga kami biarkan ia...haha..PADAN MUKA kami..krn tak jawab call2 yang berlambak tu lah kami tak tahu yang tempoh talian hayat kami bakal berakhir!
Terkejut besar aku bila kwn aku kata yang dia diberitahu bhw ayahnya akan dinaikkn ke court sekiranya bayaran tak dibuat pada hari tersebut sebelum pukul 5ptg... Cmane nie?kami ade kelas kan! ;'( Takut sgt2...walaupun dia tak call aku, tp aku tetap berkaitan gak ngan cerita nie krn aku pon masuk gak mende nie..huhuhu...tahap gaban aku punya takut waktu tu..nak excuse dr kelas puan tak mungkin berlaku krn kami tak mungkin berjaya melakukannya..hahaha....serius aku cakap...aku mmg takut sgt2... Dah la mase tu kami bawu je belajar mengenal DDC...Dewey Decimal Classification....agak payah nak faham lau tak concentrate.. Kujeling teman ku disebelah...ternyata matanya merah dan berlinangan dengan air! =( Aku tak tahu nk mintak tolong pada siapa lagi...puas sudah aku mencari2 nombor kenalan yang ada dan ternyata mereka tak dapat mmbantu kerana ade hal masing2.. Teman aku berjaya memujuk orang syarikat tuh utk melanjutkan lagi masa..harap2 puan habiskan awal la kelas nie dan sempat la kami 'berlari' ke bank utk melunaskan hutang! "5.30 jew?maknanya lagi 30 minit la kan?", itu la ayat yang terkeluar dari bibir aku..mmg aku sgt terkejut..puan pun takde ura2 nak habiskan kelas lagi..aduh sempat kew?rumit sgt la bnda nie..sakit kepala aku dah..


Kawan aku tuh dah cuba mintak tolong pada abang dia tapi sayang bank kt sana sedang OFF9! Black out lak..haha..rasa cm nak ketawa sekuat hati n then menangis teresak2...sewel sekejap gara2 A..... nie!tension nye... Tiba2 aku teringat sesuatu...TEMAN AKRAB....!!! Mula asalnya ingin bertanya shj sama ada kt pkns ade x cash deposit machine Maybank...tp lastly mintak tolong dia utk bank-in kn ke syarikat tu dlu...sbb rasanya da mmg x sempat nk rush ke luar..Alhamdulillah...sglnya telah selamat.. Berbanyak2 terima kasih dan penghargaan utk teman akrab krn sudi dan percaya kpd sy,dan ingin mmbantu kami berdua..:) Tanpa kamu di saat itu, entah ape yg terjadi skrg nie.......

Lepas nie aku akan lebih beringat...bak kata Sue...."pasnie kita kgn terpedaya lg ngan bnda2 cmnie.."...huhuhu...


06 September, 2009

KARIPAP OH KARIPAP!!!


Ramadhan tahun ni ieda mabuk makan karipap! Hahaha..pelik bin ajaib! Before dis month kan..hari2 selalu la kan, aku tak peduli pn kat karipap...jumpe pon wat2 tak tawu je...makan tak,apatah lagi nak beli...!

Tapi kan tiba2 bulan puasa ni jadi mabuk karipap lak aku nie..haha... Pantang jumpe bentuk karipap kat mane2 gerai..dari jauh lagi aku dah teropong tengok kt mane ade karipap =p wawawa...

Aku miss tol kat satu gerai makcik nie..karipap die punye la besh..meleleh siot makan..haha... tapi sayang....sekali jew dapat merasa..esok2 nye dah tak berniaga lagi kt cini.. Makcik gi mana makcik..huuuu ;( rindu karipap makcik...

Aku tak suke karipap sardin...kentang jew aku layan...huiii besh giler la..tapi aku tak pasti pasni aku akan terus minat karipap atau tak... Kita tunggu...........huhu.... =D (Nanti aku bitawu korang oke ;) )


Ralat..

ASSALAMUALAIKUM kwn2 semua:)

Ape khabar? Harap semuanya sihat sokmo.. Hari ini genap Ramadhan yg ke-16...Alhamdulillah segalanya lancar... Maghrib tadi aku berkesempatan berbuka bersama besties 4 ever n ever aku di Giant Seksyen 13, tu pon sbb pegi shopping kt bazar raya kt citu..:) habis RM100++ Juling mata g citu...sane cntik sane murah...adoiyaii...aku salu jew panggil diri sendirik..dan berkata...

"ieda...jangan ieda....x perlu tu semua..dah2..toksah beli la..da byk kt dlm almari 2...!"

Ramai jugak orang arini... mase berbuka pon same..nak buka kt chiken rice shop x dpt lak..smua meja da reserved tuh..adui2...melepas lak..so nak cover tekak punye kempunan nie, aku amik keputusan utk mkn nasi ayam hainan kt food court Giant tuh..sedap gak la...not bad :))

Pas berbuka ala kadar, kami mencarik surau di citu...Rupanya kt luar... Alkisah nak dijadikan cerita..mase lepas aku amik wudhu', aku pon melangkah masuk ke dalam kawasan solat. Tup2 aku rase lantai tu licin giler dan aku nyaris2 tergelincir! Dengan sepenuh hati aku menahan diri supaya tak terjatuh. Mujur ada seorang kakak ku kira umurnya menarik tanganku.. aku rasa macam blur2 waktu tuh..tak tawu nak berpikir rasional, terus je berjalan tanpa apa2 perasaan.. Memang blur la aku mase tu... Kesilapan besar yang aku dah buat ialah........

Aku tak ucap terima kasih kat kakak tu...

Adoiyai..nape aku jadi begitu tadi! Da sampai umah bawu aku sedar yang aku dah wat silap!
kiranya ada yang terbaca nukilan hati ini...dan merupakan kakak yang aku maksudkan itu, harap maaf sangat2, tak berniat di hati ingin melakukan begitu....

TERIMA KASIH AKAK KERANA MEMBANTU TADI....moga Allah membalas jasa baikmu...
:)

03 September, 2009

Semoga panjang umur...


Align Center
02/09/09
Tarikh bersejarah...
Bagi dua insan yang menyambut hari kelahirannya pada tarikh ini...
Buat Muhaydin bin Muri & Nor Azrul Fahmi bin Md Ali

Semoga dengan bertambahnya umur, kalian akan lebih matang,
berbahagia selalu di samping insan tersayang...
Semoga sihat dan diberkati hidup oleh Allah..
insyaAllah :))

HAPPY BUFFDAY!!!

HAPPY BUFFDAY!!!

HAPPY BUFFDAY!!!

p/s: Maaf kerana tiada hadiah yang dapat kusampaikan melainkan sekalung doa buat kalian berdua, semoga apa yang kalian impikan menjadi kenyataan pada suatu hari nanti.....Amin...